- TÝDENNÍ MENU
- Obiloviny
- Luštěniny
- Rostlinné tuky
- Cukry a sladidla
- Ořechy a sušené plody
- Raw
- Chlazené zboží
- Kozí výrobky
- Bezlepkové potraviny
- Rostlinné nápoje a dezerty
- Mořské řasy
- Čaj, káva a nápoje
- Pomazánky, džemy a koření
- Čerstvé pečivo
- Gemmoterapie
- Energy
- Zelené potraviny
- Ostatní
- Saloos
- Khadi
- BIO BACHOVKY
- Éterické oleje
- Mýdla
- Ecover
- Sodasan
- Feel Eco
- Mydlové ořechy
- Jaruščiny peřinky
- Fair trade výrobky
- Kornouty a kytky
- DÁRKOVÉ POUKAZY
Cukry a sladidla
Chutě na sladké potřebujeme každý z nás čas od času nějak uspokojit. Dnes se většina sladkostí a dortíků sladí rafinovaným bílým cukrem, který byl při svém zpracování zbaven většiny minerálních látek, vitamínů i vlákniny, oslabuje slinivku břišní, překyseluje tělo a tím také oslabuje imunitní systém.
Jednoznačně tedy stojí za to naučit se využívat jiná, mnohem přirozenější sladidla, která jsou lépe stravitelná a neškodí tak našemu zdraví.
KTERÁ PŘÍRODNÍ SLADIDLA U NÁS NAJDETE:
• CUKR TŘTINOVÝ: Demeraru, Surový, Muscovado, Melasový, Rapadura
• OVOCNÝ CUKR (fruktóza)
• HROZNOVÝ CUKR (dextróza)
• MELASA – čisté i s rakytníkem, echinacei, ginkem a betaglukanem.
• SIRUP – javorový, agávový, datlový, rýžový, špaldový, pšeničný, brusinkový a borůvkový
• SLADOVIT – z ječného a pšeničného sladu
• MED – akátový, lipový, slunečnicový, medovicový lesní, pastový, ochucené medy Sonnentor.
• STEVIE – v prášku, tabletách a tekutou.
PROČ U NÁS NENEJDETE UMĚLÁ SLADIDLA?
Do skupiny umělých sladidel řadíme všechny nekalorické chemické látky nabízené jako náhrady cukru ve výrobcích jako například Splenda, aspartam, Acesulfan K anebo sacharin.
Naše znalosti o tom, jak nakládá lidský organismus s chemicky vyrobenými sladidly, jsou bohužel nepříliš bohaté. Jejich dlouhodobé a kombinované užívání není z hlediska zdravotní bezpečnosti dostatečně ověřeno. Postupně přibývá studií, které zjišťují, že příjem potravin s umělými sladidly vede ke stejnému, nebo dokonce ještě většímu nárůstu hmotnosti než srovnatelný příjem potravin slazených cukry.