- TÝDENNÍ MENU
- Obiloviny
- Luštěniny
- Rostlinné tuky
- Cukry a sladidla
- Ořechy a sušené plody
- Raw
- Chlazené zboží
- Kozí výrobky
- Bezlepkové potraviny
- Rostlinné nápoje a dezerty
- Mořské řasy
- Čaj, káva a nápoje
- Pomazánky, džemy a koření
- Čerstvé pečivo
- Gemmoterapie
- Energy
- Zelené potraviny
- Ostatní
- Saloos
- Khadi
- BIO BACHOVKY
- Éterické oleje
- Mýdla
- Ecover
- Sodasan
- Feel Eco
- Mydlové ořechy
- Jaruščiny peřinky
- Fair trade výrobky
- Kornouty a kytky
- DÁRKOVÉ POUKAZY
Čerstvé pečivo
Od úterý u nás zakoupíte čerstvé kváskové a celozrnné pečivo!
ČÍM JE VÝJMEČNÉ KVÁSKOVÉ PEČIVO?
Kváskové pečivo je drtivou většinou dietologů a výživových poradců považováno za zdravější a snáze stravitelné. Kvásek je na rozdíl od kvasnic přirozenou substancí, se kterou pracovali již před 4000 lety staří Egypťané. Vnitřní slupka obilného zrna obsahuje stopy kvasinek a mléčné bakterie. Smícháním vody a mouky pak dochází za příznivé teploty k přirozenému kvašení těsta. Mléčné bakterie jsou odpovědné za typické intenzivní chlebové aroma. Kyselina mléčná je navíc přirozeným konzervantem, takže kváskový chléb i pečivo vydrží déle čerstvé. Mikroorganismy přítomné v kvásku se postarají během dlouhé doby kynutí těsta (doba kynutí musí být mnohem delší než u těsta kvasnicového) o takové změny v mouce, které ji činí lépe stravitelnou. Díky dlouhé době kynutí a působením mléčného kvašení se také rozkládá fytin, složka přítomná v celozrnné mouce. Fytin je vápenato-hořečnatá látka přítomná ve slupce zrna a v klíčcích.
Na rozdíl od kváskového pečiva u běžného kvasnicového pečiva, kde kynutí probíhá díky kvasnicím velmi rychle (snižují se tak finanční náklady na výrobu), není fytin dokonale rozložen. Organismus tedy nevyužije všechny minerály navázané na fytin a navíc toto pečivo nadýmá.
Díky kvásku se v těstu nachází i aminokyseliny, které nebyly v původním pšeničném zrnu. Jde především o enzymy, které přeměňují komplexní molekuly na „jednodušší“, které tělo dokáže lépe přijmout a využít. Také toto „ předtrávení“ ušetří tělu mnoho energie spojené s náročností trávení. Chléb upečený s pomocí kvásku má příjemně nakyslou chuť.
Kváskové celozrnné pečivo s kvalitně rozloženým fytinem:
• je mnohem lépe stravitelné
• dodává do našeho těla minerální látky
• nezpůsobuje překyselení žaludku a následné pálení žáhy
• má výrazné antioxidační vlastnosti
• reguluje hladinu glukózy v krvi
• je používáno jako prevence proti některým typům rakoviny
• posiluje imunitu a nervový systém
• pomáhá odstraňovat škodlivé látky z organizmu
NABÍZÍME:
♥ CELOŽITNÝ KVÁSKOVÝ CHLÉB KUBIS
♥ POHANKOVÝ CHLÉB
♥ DÝŇOVÝ CHLÉB
♥ DALAMÁNKY
♥ VÍCEZRNNÉ ROHLÍKY